Hvorfor det å tilbringe mer tid utendørs kan redusere stress

Hva man legger i ordet stress kan variere mye. Noen bruker det om de har mye å gjøre. Andre bruker begrepet om de har mange tanker i hodet samtidig. Så har vi de som virkelig er stressa. De som faktisk blir syke av det og mister livskvaliteten sin, pågangmotet og initiativet. Grensene for folk flest kan kanskje være noe flytende, for terskelen for hva som føles stressende varierer. Vi har også forskjellige grenser for når det daglige stresset går over i sykdom. Det som er sikkert; når den stressa følelsen går over til å bli overveldende er det på tide å gjøre noe med situasjonen.

shutterstock_407021107Kom deg ut døra

Når du kjenner at du trenger en pause, få roet ned kropp og sjel – da skal du komme deg ut av huset. Undersøkelser viser at endring av miljø, selv for en kort periode. er effektivt. Naturen vi har rundt oss er utmerket medisin. Du får frisk luft, sanseinntrykk og null forventningspress. Kjenner du at det skal litt mer til kan en reise være svaret. Dra på en weekendtur, opplev andre kulturer eller reis for å lære å takle uventede situasjoner. Det er utallige muligheter og janovebrenden.no har noen flotte ideer for enhver reiselysten. Legg opp turen etter egen smak og interesser, og kom hjem med ladede batterier.

Endre omgivelsene for en stund

Miljøendringer gir oss nye impulser og for mange er det de trenger. Vi kommer oss bort fra situasjoner som stresser oss. Har muligheten til å se ting på avstand, og kanskje se problemer på en annen måte. Når vi reiser til nye steder eller går tur får man virkelig koblet ut. Alt det kjente blir “borte”. Vi har tid til oss selv og våre behov. Rett og slett få kjenne litt på livet, på ny! La ikke hverdagstresset få lov til å bli sykdom. Lytt til kroppen din, og ta de stegene som trenges. Det er en avgjørelse du aldri vil angre på.