Det å fotografere Elg

6-_dsc2274Et av dyrene som hvert år trekker mange tusen skuelystne til Norge, er elgen, det største ville dyret i Skandinavia. Det har blitt vanlig å tilby elgsafari for turister som har en trangere tidsplan. Dette er ikke nødvendigvis den mest autentiske måten å oppleve naturen på. Men kan jo innrømme at det sikkert er en smakssak, men den beste måten å se elgen på, er ikke fra innsiden av en traktortilhenger, eller fra en minibuss. Heller ikke, er det det samme, å gå i en dyrepark. Selv om norske dyreparker gjerne er langt større, og finere enn mange andre dyreparker, har man hele tiden en smak av kunstig omgivelse, som bidrar til å redusere helhetsopplevelsen.

Et møte i naturen gir langt mer

Med mer tid, tålmodighet og den riktige kunnskapen, kan et møte med elgen bli langt mektigere. Om man bruker de enkle triksene fra jegerne, kan man gjøre en skogstur om til et møte personlig møte med elgen, og til noen nydelige fotografier.

Om man legger ut med et lite telt, og noen mer voksne barn, som vet når de skal holde munn, er det ikke så vanskelig å treffe på elgen. Gjerne kan man også ta turen alene. Ved å kopiere de vanligste jaktformene, kan man velge både scenen for hvor man vil ta et bilde, og tidspunktet, selv om timingen ikke alltid er helt nøyaktig.

Posteringsjakt med oppsatt kamera

Ren posteringsjakt er mest sannsynlig det beste alternativet for å få gode bilder. Kombinerer man posten, med viten om noen sikre dagleier, og noen ferske tråkk, kan man legge posten slik at man ligger i le for vinden og under en kolle, slik at man kan se elgen når den stiger over. Vandringsmønstret til elgen kan variere noe, men en tommelfingerregel er at elgen trekker nedover ett dalføre på kvelden, og oppover på dagtid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *