Afrika på sitt vakreste

Giraffes_Arusha_TanzaniaAfrika som turistområde, fører med ett med seg mange motforestillinger. Tanzania hører derimot til et av de mer sikre områdene, og landet er vennlig og sikkert for vestlige turister. Mange tiltrekkes av vakre sandstrender, lave priser og høye badetemperaturer. Tanzania kan også by på store utmarksområder i høyfjellet, hvor man finner lite menneskelige inngrep. Dette gjelder kanskje spesielt om man sammenlikner med landets storbyer, som også kan by på en levestandard som er tilfredsstillende for europeere.

Et stort utvalg av nasjonalparker

En viktig del av landets turistvirksomhet, baserer seg også på landets store nasjonalparker. Den mest kjente av disse er kanskje den store sletta Serengeti, med det tilgrensende området Ngorongoro. Dette området ligger på høysletta mellom Victoriasjøen og fjellheimen rundt Kilimanjaro. Kilimanjaro er også en egen nasjonalpark. Parkene ligger helt nord i landet, på grensen til Kenya.

Grunnene til at området lenge forble urørt er flere, men den viktigste er det Masaiske kvegfolket, som brukte landet som beite. De er et krigersk folk, og man finner ofte masaier som jobber som private sikkerhetsvakter i storbyene i Kenya og Tanzania. Området ble offisielt fredet av den tyske koloniadministrasjonen i 1921, og da britene erobret landet ble dette vernet forsterket. Man satte allerede den gang pris på den ville naturen som Serengetisletten hadde å by på. Her er det nemlig vanlig å støte på mesteparten av de dyrene som preger hele Sahel-sonen. Den tidlige fredningen, la grunnlaget for tidlig turisme, og med dette også en plan for videre turisme.

De kjente dyrene

I tillegg til at landskapet fra Kilimanjaro, ned gjennom Ngorongoro og til kysten av Victoriasjøen er et eventyr i seg selv, byr også landskapet på de dyrene som man automatisk forbinder med Afrika. Den årlige migrasjonen av vill gnu er et høydepunkt, som samtidig utgjør livsgrunnlaget for alt fra krokodiller, til løver og leoparder. Innimellom støter man også på elefanter, neshorn og bøfler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *